вівторок, 1 лютого 2022 р.

Навчальний семінар «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО»


 Стратегія розвитку сучасної освіти має один із пріоритетних напрямів діяльності – цифровізація освітнього простору закладу. Створення реальних можливостей побудови відкритої системи безперервної освіти, оптимальний доступ до необхідної інформації у будь-який час роботи, організація пізнавальної діяльності педагогічних працівників, підбір сучасних напрямів, форм і змісту методичної роботи за допомогою ІКТ дає можливість удосконалити їх професійну кваліфікацію та самоосвіту. 

Реалізовуючи завдання з даного напряму, 31 січня 2022 року прийняла участь у навчальному семінарі «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО», який організували та провели консультанти Центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Зубко та Дмитро Клугман.

Темою для обговорення обрали «Google Диск – хмарне сховище в освіті».

В теоретичній частині семінару Тетяна Зубко ознайомила учасників ZOOM-конференції з конструктором та системою роботи з хмарними додатками Google для спільної роботи команди по створенню віртуального методичного кабінету закладу дошкільної освіти. 

Консультант Дмитро Клугман розповів та продемонстрував техніку створення Google-документів, Google-таблиць, Google-форм; на конкретних прикладах показав як робити посилання на створені документи, здійснювати адміністрування доступу до них. В ході спілкування були розглянуті питання опрацювання анкет, налаштування Google-календаря.






Немає коментарів:

Дописати коментар